Tweed Ride 2017, dit keer in Breda

Tweed in Breda

In 2009 werd de Tweed Ride voor het eerst georganiseerd in London op Savile Row, het hart van de klassieke herenmode en het thuis van de beste tailors ter wereld. Uitgangspunt van de deelnemers is liefde voor het kleermakersvak, de mooiste tweed stoffen en vaak passende oude fietsen en accessoires. Een gemêleerd gezelschap dat zich al theedrinkend door de stad begeeft. Inmiddels is het idee gekopieerd en worden overal ter wereld soortgelijke ‘rides’ en ‘runs’ georganiseerd. In Nederland voor het eerst in 2013 in Rotterdam. Daarna volgde ieder jaar een andere stad. Dit keer was Breda aan de beurt.

Zonnig en warm

De weergoden zijn de Tweed Rides in Nederland altijd goed gezind. Ook dit keer en in verband met het warme weer fietsten dames daarom ook mee in zomerjurkjes en heren, naast tweed, ook in zomerse kostuums. In ieder geval waren alle 100 deelnemers in stijl gekleed, met veel aandacht voor details.

Het zal een feestje zijn om mee te fietsen, maar dat is het ook om naar te kijken. Wordt vervolgd.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]