Tweedehands pareltjes vind je overal

Toen ik jaren geleden begon met mijn blog wilde ik ook graag een speciale rubriek maken voor winkels. Met name voor tweedehands winkels. Omdat ik op mijn zoektocht naar geschikte kandidaten in verschillende steden bijzondere – met name tweedehands winkels – ontdekte. Of ik kreeg ze via tips van de kandidaten. Tien jaar geleden kreeg ik nog wel eens negatieve reacties op het kopen van tweedehands, inmiddels is die houding totaal veranderd. Mensen zijn nu trots op hun tweedehands pareltjes. En tot mijn grote plezier merk ik dat er vaak gebruik gemaakt wordt van mijn lijstje tweedehands en vintage adressen.

Mijn pareltje

Wij logeren graag in de Achterhoek, daar liggen tenslotte mijn roots. Meestal huren we dan een boerderijtje op Landgoed Het Zelle, vlakbij Ruurlo. Het is er heerlijk: rust, ruimte, een prachtige omgeving om te wandelen of te fietsen en meneer B kan er in de buurt golfen. Als we daar zijn ga ik ook altijd even naar mijn favoriete winkel in Doetinchem: 2nd Time Boutique. Aan het roer staat Priscilla Sevink. Zij attendeerde mij de laatste keer dat ik er was op dit Prada jasje. Toen ik het paste was ik meteen enthousiast. Het is gemaakt van ruwe zijde, afgewerkt met een kleurrijke bies met een subtiel gouden glittertje. Daarover heen en op de naden en zakjes is een donkerbruin zigzagbandje gestikt. Aan de onderkant, onderaan de mouwen en bij de boord is er een heel klein ‘rafelrandje’ te zien. Het is met een zigzag steek afgewerkt. Dat maakt het – vind ik – juist zo leuk, het is iets minder stijfjes.

Combineren

Zoals altijd probeerde ik in de winkel al te bedenken waarmee ik het kon combineren. Door dat bruine zigzagbandje dacht ik aan de twee bruine broeken die in mijn kast hangen. Dat was de veilige optie en kon in ieder geval. Eenmaal thuis kreeg ik gelukkig meer inspiratie. Ik combineerde het met een felroze bloesje dat ik tijdens sale kocht bij COS. Het is niet precies dezelfde kleur als in de bies, maar dat is helemaal niet erg. De bruine broek staat er inderdaad best goed bij, maar deze ‘gouden’ broek die ik een paar jaar geleden kocht bij Scotch&Soda maakt het geheel nog veel spannender. Op deze schoenen van Jan Jansen kan ik niet eindeloos lopen, maar qua kleur passen ze er prima bij.

Accessoires

Accessoires kun je nooit genoeg hebben. Ik ben een groot liefhebber van mijn kleurige armbanden die ik heb verzameld. De onderste en mddelste kocht ik eens bij &Otherstories, de gele is van Max Mara en vond ik tweedehands bij Mevrouw Jansen in Alkmaar. Ik vind dat ze alledrie bij deze outfit heel goed van pas komen. En dat ze het geheel bij elkaar brengen, zoals deze quote zegt:

‘Cute accessoires always help bring out your outfit and pull it all together’

Natuurlijk ga ik proberen om nog meer combinaties met dit jasje te maken. Dit is nog maar het begin, het is een tijdloos jasje, dus ik kan er nog lang plezier van hebben.