Elena Marchero

Een serie foto’s die ik maakte werden onlangs geëxposeerd in Kunstencentrum K38 in Roden. Elena bezocht deze tentoonstelling en plaatste daarvan een foto op haar Instagram account, met een linkje naar mij. Het was zo leuk te zien dat er zo’n origineel geklede dame voor mijn foto’s poseerde. Ik heb haar meteen gevraagd om nog een keertje naar Roden te komen om elkaar te treffen.

Van Vitebsk naar Groningen

Een jaar of 20 geleden kwam ze, samen met haar man, naar Groningen. Inmiddels voelt ze zich hier thuis en is haar eigen bedrijf gestart: Restyle bureau Machero. Elena (1969) werd geboren in de stad Vitebsk in (Wit)Rusland. In Rusland volgde ze een mode opleiding en gaf les aan een school in de vakken Kleding en Sieraden. Elena: “Ik heb altijd interesse gehad in mode en kleding, vandaar dat ik ook deze opleiding heb gevolgd.”

Maken en vermaken

“We wonen nu ruim 20 jaar In Groningen. Sinds kort heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen. Ik maak en vermaak kleding en geef workshops en styling advies aan 40 plus vrouwen. Dat doe ik zowel voor particulieren als voor groepen. En ik (ver)maak en (her)gebruik vaak oude kleding. Deze rok heb ik gemaakt van 2 rokken die ik – net zoals het col truitje – bij Aldi heb gekocht. De laarzen van een Italiaans merk heb ik via internet gekocht, het is lastig om hier in mijn maat (35) leuke schoenen te vinden.”

Details

Ik vind de shawl die ze met een punt om haar riem heeft geknoopt heel erg leuk. Dat ga ik ook eens proberen, het geeft ‘schwung’ aan het geheel! Het jasje kocht ze tweedehands, de mouwen zijn te lang. Maar omdat er zulke leuke voering inzit heeft ze die gewoon omgeslagen.  De haarband maakte ze ook zelf.

Om te vieren dat mijn boek Oog voor Stijl in die week was gelanceerd, bracht Elena een bloemetje mee! Ik vind het heel bijzonder dat we elkaar op deze manier hebben getroffen!

Pin It on Pinterest

Share This