Van tasje tot ketting: de leukste accessoires voor de zomer

 

door: MisjaB

Van tasje tot ketting: dit zijn mijn leukste accessoires voor de zomer

Accessoires zijn altijd belangrijk, ze zijn de finishing touch van je outfit. Tijdens de zomer zijn ze misschien nog wel belangrijker, omdat we dan (meestal) zonder jas naar buiten gaan. Met accessoires kun je kleding een geweldige oppepper geven. Of er een heel nieuwe ‘look’ mee creëren. Ik vind het in ieder geval heerlijk om accessoires te gebruiken en er een ietwat saaie outfit mee te ‘versieren’.

Van tasje tot ketting: de leukste accessoires voor de zomer

Ketting

Dit is een heel eenvoudige witte, linnen blouse. Daar hou ik erg van, ruches zijn niet zo aan mij besteed en passen ook niet bij mij. Maar door middel van kettingen of een broche kan ik deze blouse nét een beetje leuker maken. Op deze foto heb ik zelfs twee kettingen om: de korte versie is van Wouters&Hendrix. Hierbij gekozen omdat de kleur van een van de kralen past bij het okergeel van de broek. De lange ketting heb ik onlangs gekocht bij Today’s Vintage. Net zoals de drie armbanden waar een soort tijger patroon op geschilderd is. Het zijn heel lichte armbanden, daarom ook prettig om te dragen. De zwarte ring is ook van hout.

Van tasje tot ketting: de leukste accessoires voor de zomer

Dezelfde blouse, maar dan gecombineerd met een knalkleurige ketting van. De bloemen zijn gemaakt van heel licht metaal en zijn bevestigd aan een stoere schakelketting. Deze ketting van Natan heb ik gekocht bij 2ndTime Boutique. De ketting past niet alleen goed bij de blouse, maar ook bij stof van de broek, waar ook blaadjes voor zijn gebruikt.

Armbanden

De armbanden zijn een topper, want ik kan ze bij heel veel dingen combineren, zoals hier bij een oranje gestreept shirt en oranje sneakers. De witte ring heb ik eens op een markt gekocht. Wat mij betreft hoeven sieraden niet altijd duur te zijn. Juist in tweedehands winkels of op markten kun je heel goed slagen.

Shawl

Van tasje tot ketting: de leukste accessoires voor de zomer

Met een (kleurrijke shawl) kun je ook veel variatie aanbrengen. Deze katoenen shawl is gemaakt van een Vlisco stof en heb ik gekocht bij Lady Africa in Den Haag. Ik vond de stof meteen erg mooi en katoen kun je makkelijk strikken en blijft bovendien goed zitten. Heel handig als je een shawl ook als hoofdband gebruikt.

Op deze foto heb ik de shawl als ceintuur gestrikt. De print past ook heel goed bij een van m’n favoriete gestreepte truitjes. Aan de parelketting heb ik een donkerrood veertje gemaakt, waardoor het niet meer zo’n dames ketting is. En de de kleur past goed bij de stof van de shawl.

Tas

Een mooie clutch, zoals deze van Dries van Noten die ik cadeau kreeg, is heel fijn om te hebben. En eerlijk is eerlijk, ik vind het wel chic staan. Maar om even een boodschap te doen is een linnen exemplaar handiger en ook heel leuk. Zoals deze met neon kleurige belettering.

Van tasje tot ketting: de leukste accessoires voor de zomer

Het rieten tasje dat ik in het voorjaar tweedehands kocht is ook een topper. Het duurde even voordat ik ‘m kon gebruiken, want het stonk een uur in de wind. Ik heb baking soda gebruikt om de lucht eruit te krijgen en daarna heeft het weken buiten op het balkon gehangen. Maar, de aanhouder wint, de vieze lucht is verdwenen en ik gebruik ‘m nu veel. Hij past bij een jurk, maar het blijkt ook een ideaal tasje om mee te nemen naar het strand. Er kan niet veel in, met een telefoon, lipstick en portemonnee heb je het wel gehad. Maar meer heb je daar ook niet nodig. Kortom, ook een prima zomer accessoire.

 

Geniet van de zomer!