Verkiezing Esquire's Best Geklede Man 2020

foto: Casper Rila voor Esquire

 

Verkiezing Esquire’s Best Geklede Man 2020

Wat een geweldige traditie is dit inmiddels geworden: de verkiezing Esquire’s Best Geklede Man. De genomineerden voor deze jaarlijkse verkiezing van het tijdschrift Esquire  zijn deze week bekend gemaakt. De jury heeft na de samenstelling van de longlist uiteindelijk de 6 genomineerde mannen van 2020 gekozen. Arno Kantelberg – de immer stijlvol geklede hoofdredacteur van Esquire  en schrijver van het boek Man op z’n best – is de voorzitter van de jury. Overige leden van de jury zijn: zanger Steffen Morrison, saxofonist Benjamin Herman, huiskleermaker Arthur Peute en stylist Clyde Semmoh. Qua leeftijd en beroep is het een divers gezelschap genomineerden, van jong tot iets ouder. Eerdere winnaars zijn Humberto Tan en Pim Fortuyn. Het zal je niet verbazen dat Jules Deelder zelfs twee keer in de prijzen viel. Vorig jaar won Splinter Chabot (oud voorzitter JOVD en bekend tafelheer bij DWDD). Met zijn 23 jaar werd hij Best Geklede Man 2019, de jongste winnaar ooit.

Divers gezelschap

Dit jaar is de jongste genomineerde acteur en zanger Bilal Wahib (21). De oudste twee zijn inmiddels de zeventig gepasseerd (schrijver Adriaan van Dis en modeontwerper Hans Kemmink).  De overige genomineerden zijn: Ray Fuego (muzikant), ondernemer Jefferson Osei (medeoprichter van Daily Paper) en last but not least: Paul Rem (conservator van Paleis Het Loo). Een divers gezelschap dus, met allemaal een heel eigen en uitgesproken stijl. Mijn trouwe volgers kennen Paul Rem, ik heb hem niet alleen voor dit blog, maar ook voor mijn boek Oog voor Stijl gefotografeerd. Ik voel me daarom ook een beetje trots dat hij is genomineerd!

foto: Casper Rila

Paul heeft ook een heel eigen stijl. Hij draagt bijvoorbeeld altijd een pak, ook in z’n vrije tijd. Daarbij heeft hij veel oog voor details, dat geldt voor zijn sieraden, maar ook voor de das, strik of pochet van de dag. Wat ik ook heel bijzonder vind is dat hij zelf achter de naaimachine kruipt om iets te maken of te veranderen als het niet naar z’n zin is.

“Ik draag elke dag een bloem óf een pochet. Het is niet altijd een vers geplukte, maar sinds ik weet dat de Prince of Wales ook wel eens een kunstbloem draagt, voel ik me niet bezwaard. Ik krijg er vaak vrolijke opmerkingen over.”

 

Wie wordt de Best Geklede Man van 2020?

Iedereen kan meedoen aan deze verkiezingen voor Esquire’s Best Geklede Man 2020 door voor 26 november een stem uit te brengen. Mocht je niet alle genomineerden kennen, op de site Esquire vind je korte interviews en kun je stemmen. Heel leuk om de interviews te lezen en de filmpjes te bekijken. Hun verschillende outfits te bewonderen en iets meer te weten te komen over de heren!  Als je meedoet hoor je misschien tot een van de gelukkigen die een uitnodiging krijgt om de uitreiking op donderdagavond 26 november digitaal te bekijken. Ik ben heel benieuwd wie dit jaar met de eer gaat strijken en De Best Geklede Man van 2020 wordt.

Laatste bericht 26-11-2020: het was kennelijk een moeilijke keuze, zowel voor de vak- als voor de publieksjury. Er zijn daarom voor het eerst in de geschiedenis van deze verkiezing twee winnaars uit de bus gekomen. Met allebei een geheel eigen stijl:

Paul Rem en Ray Fuego (op de groepsfoto links met Schotse kilt).