Vintage & Designers in Middelburg: Sebastian den Herder

In het tijdschrift Zin zag ik een tijdje geleden tips over Middelburg, waarin ook Vintage & Designers van Sebastian den Herder werd genoemd. Dus toen we onlangs op weg gingen naar Antwerpen was meneer B zo aardig om even een omweg te maken, zodat ik even een kijkje kon nemen.

Sebastian den Herder vind je in een heel leuk straatje, maar volgens mij heeft Middelburg er daar heel veel van. De winkel oogt van buiten niet groot, maar het bord dat buiten staat is in ieder geval te klein om alle ontwerpers te noemen, waarvan binnen iets te vinden is.

Don’t be like the rest of them darling

Passie

Voor Sebastian ging zo’n 7 jaar geleden een grote wens in vervulling: z’n eigen Vintage & Designers winkel. Hij ontwerpt en maakt zelf ook tunieks en jurken, er hangt nog een rek met zijn eigen label, maar hij richt zich nu voornamelijk op de verkoop van vintage. Sebastian is een echte kenner, hij koopt alles zelf in, in binnen- en buitenland. Soms wordt hij getipt door mensen en daarnaast heeft hij zo z’n eigen adresjes. Je merkt aan alles dat het zijn passie is. De blauwe voile rok en blouse die hij laat zien is van een van z’n favoriete ontwerpers: Fong Leng. Hij heeft de set net verkocht aan een aanstaande bruid. Volgens mij met een beetje pijn in z’n hart.

Kenner

Ik kijk m’n ogen uit, het is allemaal zó verleidelijk. Jasjes, heel bijzondere tassen, sieraden, schoenen en shawls. Sebastian is een echte kenner, hij weet over veel spullen in zijn winkel bijzondere details te vertellen. Zijn klanten komen overal vandaan. Echte verzamelaars, maar ook vrouwen die van mooie stoffen en goed gesneden jasjes houden, maar niet per se van designer stukken. De winkel is geopend van woensdag t/m zaterdag. Voor als je, net zoals ik, van ver komt is het slim om vantevoren even te bellen of op zijn Instagram te checken of de winkel open is.

Shawl van Dior

Je moet wel heel sterk in je schoenen staan wil je hier zonder iets te kopen weer vertrekken. Ik kon het niet laten om dit fantastische geruite jasje van Vivienne Westwood even te passen. Sebastian was zo aardig om het even vast te leggen. Uiteindelijk heb ik het niet gekocht, het was toch iets te ruim. Ik ging naar huis met een mooie shawl van Dior, daar ben ik ook heel blij mee! Ik kom vast en zeker nog eens terug, dan trek er een halve dag voor uit en ga ik nog veel meer jasjes passen!

 

Op zoek naar meer tweedehands en vintage adressen? Kijk even hier

Pin It on Pinterest

Share This