Vintage in Delft: Bonbons de Marie

Nu het voorjaar eraan komt heb ik toch weer zo veel zin om lekker rond te neuzen, Herken je dat gevoel? Op mijn lijstje vintage- en tweedehands winkels staan een paar nieuwe adressen waar ik graag eens naartoe wil. Een daarvan is Bonbons de Marie in Delft. Eigenaar Marie-Lisah studeerde Mode aan de Willem de Kooning Academie en werkte daarna bij COS, een echte vakvrouw dus. Van jongs af aan ging ze met haar ouders naar tweedehands markten en kringloopwinkels in Nederland en Frankrijk. Zij heeft verstand van zaken en weet de echte pareltjes ertussen uit te vissen. Bonbons de Marie is vooral een webshop, maar als je het fijner vindt om te kunnen passen, kun je ook – al dan niet op afspraak – in haar studio terecht. Check hiervoor van tevoren even de agenda op haar website.

De studio

Van de buitenkant ziet het pand aan de Spoorsingel er niet uit als een winkel en/of studio. Maar als je eenmaal op de eerste etage bent, waan je je in een echte Parijse (mode)salon. Het is zo smaakvol ingericht en met veel oog voor detail. De kleding, tassen en accessoires van Bonbons de Marie zijn allemaal van topkwaliteit. Alles is zorgvuldig door Marie-Lisah geselecteerd en ingekocht. Het is dus niet mogelijk om kleding in te brengen. Je vindt er beroemde merken als Lanvin, Burberry’s, Christian Lacroix en Marni. Ik zag er een prachtig en chic linnen broekpak van Nina Ricci. Helaas was de kleur niet zo geschikt voor mij. 

 

Accessoires

Marie-Lisah heeft duidelijk een voorkeur voor accesssoires. ​Je vindt er veel sieraden, zoals broches en oorclips. Maar ook een ruimte keuze in prachtige shawls van bekende ontwerpers. Op haar Instagram account geeft zij vaak tips hoe je shawls op verschillende manieren kunt dragen. Bovendien weet je zeker – als je hier een shawl koopt van een bekende ontwerper – dat het een origineel exemplaar is en geen nepperd. Marie-Lisah schreef eerder deze blogpost over een Hermès shawl. Ook tassen en schoenen zijn er volop.

Klassieke ruit

Het pak van Ninia Ricci was jammer genoeg niet mijn kleur, maar ik vond er wel deze geruite broek, waar ik ook heel blij mee ben. Bovendien nog een donkerblauw, wollen jasje van Scapa. Mijn volgers snappen dat ik dat binnenkort natuurlijk ga combineren met een Bretons streepje. Voor de Franse – klassieke – look!  Aan álles in deze studio is aandacht besteed; mijn aankopen werden door Marie-Lisah heel zorgvuldig ingepakt mét een kaartje en een zakje lavendel!

Bonbons de Marie
Spoorsingel 55,
2613BH Delft