Wees trots en loop recht op!

Dat Corrien Pels mannequin is geweest, zie je meteen aan haar kaarsrechte houding (om jaloers op te worden). Ze fietst door Amsterdam, maar heeft wel even tijd om gefotografeerd te worden. En voor een paar vragen. Ik vraag haar of ze een gouden tip heeft. Corrien:  “Ja, voor elk type en elk figuur is er wel een verschillende gouden tip.

'Voor elk type en elk figuur is er een gouden tip.... '

Maar voor iedereen geldt: wees trots en loop rechtop! Ik ben vroeger mannequin geweest. Nu werk ik als freelancer bij Bianca van Leur Modeagenturen en kom dus in aanraking met veel verschillende merken. Ik ga naar beurzen in het buitenland, daar kopen we de nieuwe collecties in van de mode merken waar wij voor werken. Vervolgens komen de winkeliers uit Nederland naar onze showrooms om hun keuze te maken. Een half jaar later hangt de kleding dan in de winkels.
Mijn stijliconen zijn nog steeds Audrey Hepburn, Jacky Kennedy en Grace van Monaco. Dries van Noten bewonder ik vanwege zijn kleurgebruik en creativiteit. Maar wat je ook draagt, loop rechtop, je ziet er daardoor zoveel beter uit!

'Voor elk type en elk figuur is er een gouden tip.... 'Lievelings kledingstuk

Deze jas heb ik op de Noordermarkt gekocht (volgens mij is het een geiten velletje). Ik vul m’n garderobe af en toe aan met vintage kleding. Ik vind het op de Noordermarkt of bijvoorbeeld bij Wini op de Haarlemerdijk. Ik vind het leuk om het te combineren met kleding die ik al jaren heb. De baret kocht ik bij de Bijenkorf . Mijn lievelings kledingstuk is mijn kleine zwarte nertsjasje van Schunk & Rosenfeld. Dat past echt óveral bij. In mijn tas heb ik altijd een tas flesje parfum: Portrait of a lady van Skins.
'Voor elk type en elk figuur is er een gouden tip.... '

Dierenprints vind ik mooi en vrouwelijk, maar ik heb er mijn kast niet mee volhangen. Als accent vind ik het vaak het mooist. Deze schoenen heb ik gekocht bij Square Feet in de Herenstraat in Amsterdam”.

Amsterdam

Ik woon in Amsterdam, in het centrum, ik zou niet anders meer willen. Ik geniet heel erg van de warmte van m’n buurt, van de winkels en de markt. En vind het heerlijk om door de stad te fietsen.

Corrien met fiets

Corrien in een meer zomerse outfit zie je hier