voor in je agenda: 2 november ontwerpen van Erdem bij H&M

 

De volgende exclusieve designer samenwerking van H&M zal met ontwerper Erdem zijn. Eerlijk is eerlijk, tot vandaag had ik nog nooit gehoord van Erdem. Het gaat om Erdem Moralioglu, een designer die al talloze prijzen in de wacht heeft gesleept. En geliefd is bij celebs als Emma Stone en Sarah Jessica Parker. Maar bijvoorbeeld ook Kate Middleton, de Britse Hertogin van Cambridge, is een grote fan van zijn werk.

Collectie voor H&M

Dit zijn een paar voorbeelden uit de collectie die speciaal voor H&M is gemaakt. Ik zie er een paar dingen bij die ik best zou willen hebben. Dus dat wordt óf dringen bij H&M óf online bestellen.

Gedurfd

Erdem (1977 geboren in Canada, met Turkse roots) studeerde mode in Canada en Engeland en behaalde in 2003 zijn masterdiploma aan het Royal College of Art in Londen. Na zijn studies werkte hij in New York samen met Diane Von Furstenberg. In 2005 richtte hij zijn eigen label op in Londen. Erdem wordt gewaardeerd door zijn mix van gedurfde en ongewone kleurcombinaties, weelderige snit, complexe digitale bloemenprints en borduurwerk. Erdem: “Het is geweldig voor mij om samen te werken met H&M, compleet met een herencollectie, die ik nooit eerder heb gemaakt.”

Verhaal

“De Erdem-vrouw is iemand die in mijn hoofd en in mijn schetsboeken bestaat. Het wordt heel interessant als je naar New York gaat en je ziet iemand jouw jurk dragen. Misschien is het een dokter, of een jonge vrouw, of een tachtiger. Ze is zoveel verschillende mensen. Maar ze bestaat.” Hieronder het filmpje dat filmmaker Baz Luhrmann, bekend van Moulin Rouge! en recent de Netflixreeks The Get Down maakte. Het vertelt het verhaal van Erdem, speciaal gemaakt voor deze samenwerking.

an het hoofd staat de jonge Erdem Moralioglu, die al talloze prijzen voor zijn ontwerpen won.

Ann-Sofie Johansson( H&M), Erdem & Baz Luhrmann

 Ik ben heel erg benieuwd en heb het vast in mijn agenda gezet: donderdag 2 november, op naar H&M.