Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

ontwerpen van Dior, foto gemaakt tijdens Dior tentoonstelling in Parijs in 2017 @misjaB

Liefhebbers van Christian Dior

Achter de schermen van het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum) in Den Haag is conservator Madelief Hohé al een aantal jaar bezig met de voorbereidingen van een tentoonstelling over het leven en werk van Christian Dior. Na Parijs in 2017 en het Victoria & Albert Museum in 2019 zou in het najaar van 2020 in Den Haag een tentoonstelling te zien zijn over de beroemde creaties van Christian Dior. Het wordt een grote expositie te worden met meer dan 300 objecten en veel haute couture kledingstukken. Maar helaas, door omstandigheden (Corona) is deze tentoonstelling een jaar lang uitgesteld. Ook de bijbehorende lezing is uitgesteld, wellicht wordt deze opnieuw gepland in het najaar van 2010.

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Christian Dior met model Sylvie, circa 1948. Courtesy of Christian Dior. Foto via: Victoria & Albert Museum, Londen

 

Van New Look tot Maria Grazia Chiuri

Vrije Academie: “Couturier Christian Dior (1905-1957) lanceerde in 1947 zijn eerste collectie, die meteen wereldwijd bekend werd als de “New Look”. In de naoorlogse jaren vielen vrouwen als een blok voor de ronde vormen en luxe meterswijde rokken van Dior. Tien jaar lang domineerde hij de internationale mode met zijn super vrouwelijke silhouetten. Sinds 1957 hebben een aantal andere grote namen dit modehuis geleid. Elk op hun eigen unieke manier, maar altijd met de grote Dior in hun achterhoofd. Na onder meer de bedeesde Yves Saint Laurent, de extravagante John Galliano en de geraffineerde Raf Simons, staat sinds 2016 de eerste en zeer succesvolle vrouwelijke artistiek directeur Maria Grazia Chiuri bij Dior aan het roer.”

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Maison Christian Dior (John Galliano for Dior) Ensemble Haute couture collectie, voorjaar 2009, Parijs, januari 2009, Foto: Team Peter Stigter.

 

Lezingen Vrije Academie mét korting

Helaas, deze eerder aangekondigde lezingen door Carien Kanters van de Vrije Academie, zijn dus ook uitgesteld tot – in ieder geval – najaar 2021. Wie al tickets heeft besteld heeft recht op restitutie. Of je kunt kiezen voor een voucher om de Vrije Academie te ondersteunen. Deze voucher is een jaar geldig.

Voor meer informatie kun je contact opnemen per email via: infgo@vrijeacademie.nl

 

 

www.vrijeacademie.nl/dior-kunstmuseum

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Maison Christian Dior, foto gemaakt tijdens Dior tentoonstelling in Parijs 2017 @MisjaB

 

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV, Den Haag

 

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Constance Wibaut, Modetekening van een namiddagjapon van Christian Dior uit lentecollectie 1956, gewassen tekening, 1956. Collectie Kunstmuseum Den Haag

 

 

Pin It on Pinterest

Share This