Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

ontwerpen van Dior, foto gemaakt tijdens Dior tentoonstelling in Parijs in 2017 @misjaB

Liefhebbers van Christian Dior

Het duurt nog een paar maanden, want we krijgen eerst nog een – ongetwijfeld fantastische – zomer. Maar achter de schermen van het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum) in Den Haag is conservator Madelief Hohé al een aantal jaar bezig met de voorbereidingen van een tentoonstelling over het leven en werk van Christian Dior. Na Parijs in 2017 en het Victoria & Albert Museum in 2019 is in het najaar van 2020 in Den Haag een tentoonstelling te zien over de beroemde creaties van Christian Dior. Het belooft een grote expositie te worden met meer dan 300 objecten en veel haute couture kledingstukken.

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Christian Dior met model Sylvie, circa 1948. Courtesy of Christian Dior. Foto via: Victoria & Albert Museum, Londen

 

Van New Look tot Maria Grazia Chiuri

Vrije Academie: “Couturier Christian Dior (1905-1957) lanceerde in 1947 zijn eerste collectie, die meteen wereldwijd bekend werd als de “New Look”. In de naoorlogse jaren vielen vrouwen als een blok voor de ronde vormen en luxe meterswijde rokken van Dior. Tien jaar lang domineerde hij de internationale mode met zijn super vrouwelijke silhouetten. Sinds 1957 hebben een aantal andere grote namen dit modehuis geleid. Elk op hun eigen unieke manier, maar altijd met de grote Dior in hun achterhoofd. Na onder meer de bedeesde Yves Saint Laurent, de extravagante John Galliano en de geraffineerde Raf Simons, staat sinds 2016 de eerste en zeer succesvolle vrouwelijke artistiek directeur Maria Grazia Chiuri bij Dior aan het roer.”

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Maison Christian Dior (John Galliano for Dior) Ensemble Haute couture collectie, voorjaar 2009, Parijs, januari 2009, Foto: Team Peter Stigter.

 

Lezingen Vrije Academie mét korting

Omdat ik al van verschillende kanten vragen heb gekregen over deze Dior tentoonstelling, kondig ik de informatie hierover nu vast aan. Want er zal ongetwijfeld veel belangstelling zijn voor deze tentoonstelling. En natuurlijk ook voor de lezingen erover die georganiseerd worden door de Vrije Academie en worden gegeven door Carien Kanters in het Kunstmuseum. Voor lezers van MisjaB.nl geldt hiervooor een speciale korting. Gebruik hiervoor onderstaande link en kortingscode.

De lezingen staan gepland op zondag 25 oktober en op vrijdag 11 december. Wil je erbij zijn, schrijf je nu vast in en maak gebruik van onderstaande kortingscode.

10% korting op Lezing Christian Dior

Kortingscode = MISJA-DIOR

www.vrijeacademie.nl/dior-kunstmuseum

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Maison Christian Dior, foto gemaakt tijdens Dior tentoonstelling in Parijs 2017 @MisjaB

De tentoonstelling is te zien vanaf 10 oktober tot en met 28 februari 2021.

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV, Den Haag

Ik heb me in ieder geval vast ingeschreven voor de lezing op 25 oktober en verheug me er nu al op! Misschien treffen we elkaar.

Voor liefhebbers van Christian Dior: grote expositie in Den Haag

Constance Wibaut, Modetekening van een namiddagjapon van Christian Dior uit lentecollectie 1956, gewassen tekening, 1956. Collectie Kunstmuseum Den Haag

 

Heb je belangstelling voor een rondleiding (met korting) bij de tentoonstelling Slow Fashion in het Dordrechts Museum? Meer informatie vind je hier

Pin It on Pinterest

Share This