door: MisjaB

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono

Vriendschap

Dat kleding verbindt wisten we natuurlijk al lang. En ook dat er vriendschappen door kunnen ontstaan. Zo gebeurde het ook tussen Marjon van Grinsven en Ruth Scherpenhuizen. Ze wonen niet bepaald bij elkaar in de buurt: Marjon woont in Breda en Ruth in Hoorn. Maar de kimono die Ruth te koop aanbood via Marktplaats vond ze zó aantrekkelijk dat Marjon er graag een ritje voor over had.

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono

Creatief

Marjon (1967) werkt als acccount manager en verkoopt woonartikelen, zoals sierkussens aan de detailhandel in een deel van het land (zuidwesten). “Ik kom uit een kappersfamilie, dus het lag voor de hand dat ik ook in het vak ging. Jammer genoeg kreeg ik al op jonge leeftijd kapperseczeem, dus ik moest dat vak vaarwel zeggen. Helaas, want ik kon er een deel van m’n creativiteit in kwijt. Nu schilder ik in m’n vrije tijd en ik maak kleding en tassen. Foto’s van dit werk zijn te zien op Instagram en ik verkoop ook op vintage beurzen en (Ibiza) markten.”

Kimono girl

“Ik ben dol op kimono’s, ik geloof dat ik er bijna 40 heb. Vrienden noemen mij dan ook ‘kimono girl’. M’n nieuwste aanwinst is het exemplaar dat ik bij Ruth heb gekocht, een heel mooie, paars met bloemen. Ik draag de laatste tijd weer veel kleur. Ik was een tijd te zwaar, dat was de reden dat ik in die tijd alleen maar zwarte kleding droeg. Nu ik afgevallen ben passen vrolijke kleuren weer veel beter bij me, ook bij m’n binnenkant. Mijn stijl omschrijf ik als excentriek, ik koop graag tweedehands/vintage kleding, maar het moet wel modieus zijn. Verder heb ik een zwak voor panterprints en sieraden.”

Mijn haar is al lang grijs (zit ook in de familie), dat vind ik prima. Voor mijn lippen kies ik altijd rood of oranje. Deze is van Maybelline (stay up). Mijn nagels zijn in een nagelsalon gelakt, het is een mooie groene kleur. Als het licht er op schijnt zie je het goed. Voor mijn ogen gebruik ik altijd producten van MAC.

Noordermarkt

Ruth en Marjon maakten tijdens hun eerste ontmoeting meteen een afspraak om samen eens naar de Noordermarkt in Amsterdam te gaan. Ze zijn allebei dol op kleding, qua stijl hebben ze niet zoveel gemeen. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet om toch samen te genieten van een ochtendje rondstruinen naar nieuwe vondsten. Ruth heb ik eerder gefotgrafeerd, die foto’s zie je hier.

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono

 

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono

Een kleine overeenkomst viel me wel op: in de shawl van Ruth is ook een panterprint verwerkt.

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono

Samen naar de Noordermarkt: vriendschap door een kimono