Netkousen zijn niet ordinair, weet je waarom?

Parijs

Rond 1890 werden netkousen voor het eerst in Parijs gedragen door cancan danseressen. Met opvallende jarretels.

Marlène en Marilyn

In de jaren 50 en 60 waren Marlene Dietrich en Marilyn Monroe grote fans van netkousen. Daarna volgde Twiggy, zij droeg graag de witte variant.

Netkousen zijn niet ordinair, weet je waarom?
De punk en gothic scene volgden en niet te vergeten Madonna. Netkousen waren in 1987 tijdens haar tour ‘Who’s that girl’ een belangrijk onderdeel van haar outfit. Madonna draagt ze nog steeds graag, nu vaak in combinatie met een hooggesloten, bijna zedige jurk.

Mijn netkousen

netkousen | MisjaB.nlVorig jaar – ik ben een beetje een laatbloeier – kocht ik mijn eerste paar bij Wolford. Ik twijfelde of ik ze (nog) kon dragen. Of het niet ordinair zou zijn. De verkoopster, een echte Amsterdamse, zei: “Schat, jij bent niet ordinair, dus door het dragen van deze kousen word je dat ook niet.” Klare taal, daar heb je wat aan (schoenen: Fly London).

netkousen | MisjaB.nlPasgeleden zag ik een paar heel grove, zwarte netkousen in haar winkel. “Dat zou ik nou niet meer doen, gezien je leeftijd. In ieder geval niet onder een rok. Je kunt ze wél onder een broek dragen” was haar advies dit keer. (schoenen: Vagabond) Ik ben dol op netkousen, het geeft nét dat beetje extra aan je outfit. Ze zijn er nu ook in kleurtjes. Daar heb ik er ook een paar van gekocht, fijnmazige. Van ‘mijn’ verkoopster mag ik die ook onder een rok dragen.
Netkousen zijn niet ordinair, weet je waarom?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen

 • Behalve dat het gewoon mooie kousen zijn hebben netkousen nog meer voordelen:
  – je benen lijken er slanker door
  – als je benen nog niet zo bruin zijn, kun je dat met netkousen een beetje verdoezelen
  – als het nét te koud is voor blote benen zijn netkousen ook een uitkomst.
  – een beetje saaie outfit wordt er iets spannender door
  – je hoeft ze niet met hoge hakken te dragen, bij een sneaker staan ze ook leuk

Kortom: netkousen kunnen heel stijlvol zijn, ordinair zijn ze dus zeker niet!