'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

Doorwerken

Jeanie Schulte Nordholt (1951) woont in Amsterdam, ik kom haar tegen vlakbij de Noordermarkt. Jeanie: “Mijn moeder was Amerikaanse, maar ik ben in Nederland opgegroeid. Wel ga ik ieder jaar een paar weekjes naar New York, samen met m’n dochter. Ik heb al ruim 17 jaar m’n eigen bedrijf. Ik coach o.a. mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. Ik ben nu weliswaar 66, maar ik blijf nog wel even doorwerken.”

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

“Mode heeft me altijd geïnteresseerd. Ik heb ook modeshows gelopen. Niet professioneel, maar voor bevriende ontwerpers en stylisten. Mijn eigen stijl kan ik het best omschrijven als eclectisch, ik zoek in het grote aanbod m’n eigen weg. En ik krijg graag advies van m’n dochter. Vandaag draag ik ‘nude’ tinten, maar ik heb ook meer kleurrijke items in m’n garderobe. Over het algemeen veel aarde kleuren, donkerblauw en zwart. Met af en toe een uitschieter in een fellere kleur. Ik hou van Scaninavische merken, zoals de ontwerpen van Baum und Pferdgarten, Mads Nørgaard, Modstrøm. En van mooie materialen, zoals zijde, cashmere, wol.”

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

De Mode Tafel

“Als lid van IGC in Amsterdam (Koninklijke Industrieele Groote Club) (hoort met dubbel e én o) ben ik, samen met een 7-tal andere leden, actief voor De Mode Tafel. We organiseren activiteiten die gerelateerd zijn aan mode. Denk aan lezingen over mode geschiedenis, shows, personal styling. Of we organiseren bezoeken aan ontwerpers. Ik vind het erg leuk en interessant om op die manier ook bij de ontwikkelingen in de mode betrokken te blijven.”

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

Fotografie

“Ik fotografeer graag, vooral als ik op vakantie ben. Voornamelijk natuurfoto’s of mooie plekken in een stad. Ik plaats deze op mijn Instagram account. Ook na je 60e is het belangrijk om bezig te blijven en nieuwe dingen te ontdekken. Mijn motto is Women over 60 don’t just have a past, we have a future’. 

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

Accessoires

“Ik hou van mooie accessoires. Draag vaak een grote ring. Helaas kan ik niet meer zo goed op hoge hakken lopen. Maar er zijn genoeg alternatieven, zoals deze comfortabele schoenen van Rollie. Deze broek is van Anecdote, de blouse van French Connection, jas van het merk First of August, FoA. Mijn tas is van Michael Kors, een cadeautje voor mezelf.”

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'

'We hebben op deze leeftijd niet alleen een verleden...'