Jaren geleden, tijdens een van mijn eerste bezoeken aan de Sieraad Art Fair zag ik haar voor het eerst. Yvonne van der Houwen, een zeer opvallend geklede vrouw met hoedje. Omdat er die avond geen gelegenheid was om foto’s te maken heb ik haar later (in 2013) opgezocht in haar woonplaats Zutphen. Onderstaande foto’s maakte ik toen, ook voor mijn rubriek in Zin magazine.

 

Yvonne

Stijl

Wat een verrassing dat we elkaar tijdens de afgelopen Sieraad Art Fair (2019) weer tegenkwamen. En gelukkig: Yvonne is haar stijl trouw gebleven en draagt nog steeds hoeden en sieraden. Yvonne: “De dag dat ik geen zin meer heb om iets leuks aan te trekken en geen hoeden en/of sieraden meer draag, weet mijn man dat het niet zo goed met me gaat”. Grijs of beige komen nog steeds niet voor in haar garderobe. Deze dag draagt ze een prachtige top van Henrik Vibskov.

Weerzien tijdens Sieraad Art Fair in Amsterdam

Fietsen

Yvonne en haar man (die achter haar staat op de foto) maken graag lange fietstochten in Europa. Maar ook dan willen ze – eenmaal op plaats van bestemming – er goed uitzien. Zo vertelde Yvonne dat ze eens naar Praag zijn gefietst. Van tevoren hadden ze bedacht dat ze in ieder geval een concert wilden bijwonen. Op zo’n fietstocht kun je natuurlijk niet al teveel bagage meenemen. Maar Yvonne zorgt er steevast voor dat er in ieder geval voor hun allebei een passende outfit in zit voor een concert. Zodat ze ook daar goed gekleed voor de dag komen.

Tip

Yvonne is dol op accessoires, zoals hoeden, tassen en sieraden. En vooral op hoeden, die ze in binnen- en buitenland koopt. Ze vertelde me in 2013 dat haar collectie meer dan 200 stuks telt. Ik denk zo maar dat het er ondertussen een paar meer zijn geworden. De gouden tip die Yvonne graag deelt: “Toon meer lef en blijf bij je eigen stijl!”

Ik heb Yvonne niet gefotografeerd voor mijn boek Oog voor Stijl. Wie weet lukt dat voor een volgend deel. Ze was desondanks wel blij met een gesigneerd exemplaar!

Dit najaar ga ik naar meer plekken voor meet & greets en om m’n boek te signeren. Misschien ook in keer in jouw buurt: hier zie je het programma.

MisjaB komt naar je toe