purasueteintro_edited-1

door: Elly van Zutphen

Lekker is het toverwoord en dat geldt niet alleen voor de appeltjes die men hier vroeger kon kopen. Pura Suerte bevindt zich in een voormalige fruitschuur met in de achtertuin een appelboomgaard. In de schuur kon men de appels kopen. Vier jaar geleden werd de schuur omgebouwd tot wellness centrum en daar gingen Misja en ik lekker een dagje ontspannen.

Puur geluk

Na een grondige verbouwing, opende vier jaar geleden deze wellnesshoeve in Udenhout de poorten. Pura Suerte, oftewel ‘puur geluk’ in het Spaans, is de droom van Marja en haar partner Colard die werkelijkheid werd. Colard deed de verbouwing, Marja de aankleding en zij is de gastvrouw. Dat dit in volle harmonie is gegaan, is aan alle kanten merkbaar. Marja is de perfecte gastvrouw en de Spa ziet er zeer smaakvol uit. Misja en ik kunnen niet wachten om ons letterlijk en figuurlijk onder te dompelen in een wereld van relaxen en verwennen.

pura1

Helemaal privé

Het bijzondere aan dit wellnesscentrum is dat je er helemaal privé kunt verblijven. Dat wil zeggen; jij huurt de locatie af voor een bepaalde tijd (zo’n 3 of 4 uren, maar meer is ook mogelijk). Met je vriendinnen, je levenspartner, dochters of je collega’s, wat je maar wilt. Dit is mogelijk van 2 tot 20 personen en vervolgens maak je dan tezamen gebruik van alle faciliteiten en culinaire geneugten. Het personeel zie je slechts als je ze nodig hebt, die verschijnen als bij toverslag zodra de innerlijke mens verzorgd dient te worden of als het tijd is voor een schoonheidsbehandeling. Met elkaar spreek je af of je badkleding wenst te dragen of dat je als je goddelijke zelf van de sauna faciliteiten gebruik wenst te maken. Omdat je privé bent, mag je hiervoor zelf de regels bepalen.

pura2

Kleding uit, badjas aan

De badjassen, slippers en handdoeken liggen klaar. Marja gaat ons voor en legt uit wat ons te wachten staat. Naast de kleedruimte bevindt zich een kleine kapsalon, waar de gasten na hun verblijf, indien gewenst, gekapt en van make-up kunnen worden voorzien. Dan beginnen we de ‘tour’ bij het voeten bad, de massagedouches, waar al naar wens de stralen je van verschillende kanten tegemoet komen, de jacuzzi waarin acht personen kunnen plaatsnemen, de infrarood sauna en het Turks stoombad. Via een smeedijzeren wenteltrap ga je naar boven. Hier zijn de schoonheidssalons. Sonja de schoonheidsspecialiste en Olfa de masseuse, staan al klaar om ons eens stevig onder handen te nemen. Er is een salon voor een pedicure, een salon voor gezichtsbehandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Italiaanse cosmeticamerk [ComfortZone] en een salon voor de diverse lichaamsmassages. Boven bevindt zich ook de bar en een relaxruimte. Koffie, thee, water, frisdranken, wijn, zelfs diverse likeur staat klaar en hoe fijn; je mag jezelf gewoon bedienen!

pura3

De rondleiding is nog niet afgelopen. Weer beneden gaan we via openslaande deuren de achtertuin in. Daar ligt het verwarmde zwembad (open vanaf de maand april), een prieel met loungebanken, de Finse Kota en de sauna. In de Kota, een puntvormig gebouwtje met een open haardvuur in het midden en rondom banken bedekt met rendierhuiden, waan je je even in Lapland. Het is een knus gebouwtje waar de Finse sauna deel van uitmaakt.

pura4

Iets eten of een glaasje wijn?

Dit alles maakt dorstig en hongerig. Wij krijgen een heerlijke high tea aangeboden in de Kota. Marja laat ons weten dat de meeste gasten er de voorkeur aan geven om op deze plek te lunchen of zelfs te dineren. Dat begrijpen wij wel, want het is hier aangenaam warm en intiem. Een goed glas wijn of een lekker kopje thee komt hier volledig tot zijn recht. De gastvrouw kan hier zelfs op het open haardvuur een barbecue feestje voor je klaarmaken! Maar ook op andere plekken word je op je wenken bediend. Bij mooi weer bijvoorbeeld aan het zwembad.

pura5

Een overnachting en ontspanning in de omgeving

In de bosrijke omgeving van de hoeve is van alles en nog wat te beleven. Men kan het arrangement bij Pura Suerte uitbreiden met een overnachting in een hotel in het naburige Oisterwijk en daar met de zojuist hernieuwd opgebouwde energie gaan shoppen. Of men kan gaan paardrijden in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De golftas kan ook mee. In de omgeving zijn diverse banen waar gespeeld kan worden. Zo is er voor elk wat wils en kunnen bijvoorbeeld bevriende stellen waarvan er sommigen liever de ontspanning in de omgeving zoeken, dat doen. Dit terwijl de ander ligt te ‘zweten’ in de sauna of met een glas champagne zit te bubbelen in de jacuzzi . Voor al deze ‘uitspattingen’ heeft Marja regelingen getroffen, die bij de reservering met haar kunnen worden besproken.

pura6

Speciaal voor de lezers van MisjaB

Wil jij ook met je eigen gezelschap genieten van een ontspannen verblijf bij Pura Suerte?

Dat kan. Voor de lezers van MisjaB is er een speciaal arrangement samengesteld. Dit kun je reserveren vanaf 2 tot en met 14 personen en voor de duur van 4 uur.

Het MisjaB arrangement ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met een welkomstdrankje aangeboden door Pura Suerte
  • Gebruik van badjas, handdoeken en slippers (shampoo, conditioner, douchegel)
  • Rondleiding wellness hoeve
  • 30 minuten gezichtsbehandeling met producten van [ComfortZone] of 30 minuten rug massage (keuze uit diverse massage methoden)
  • Vrij gebruik van alle Sauna faciliteiten
  • Naar keuze : Lunch (soep en belegde broodjes) of een High Tea
  • Goodiebag met producten van [Comfort Zone]

De prijs voor dit arrangement is: maandag t/m donderdag € 169,00 p.p.
Vrijdag t/m zondag € 189,00 p.p. en is geldig tot 01-06-2018

* Drank is hierbij niet inbegrepen en wordt na afloop van het verblijf berekend

Alle extra’s zoals bijvoorbeeld extra behandelingen, een overnachting in Oisterwijk, Greenfee voor de golfbaan of paardrijden kunnen van te voren met de gastvrouw worden besproken.

Wil je reserveren? Neem dan contact op met Pura Suerte en laat weten dat het om het MisjaB arrangement gaat

Pura Suerte, Groenstraat 84A,Udenhout, 0639003766

www.wellness-purasuerte.nl

info@wellness-purasuerte.nl

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This