Door Elly van Zutphen

MisjaB.nlIMG_4999

 

Dit is zo iets wat ik niet wil: grote borsten! En ik ben geloof ik niet de enige die hierover zeurt, een aantal vriendinnen van mij zijn ook helemaal niet blij met hun toegenomen voorgevel. Ik had altijd een keurige 75 B, maar dat is allang verleden tijd. Toegegeven ik ben een paar kilootjes aangekomen de laatste jaren, mede omdat ik ben gestopt met roken, maar ik heb het gevoel dat bijna al dat extra vet in mijn borsten is gaan zitten en natuurlijk ook wat in de taille. Met lotgenoten heb ik het wel eens over de ‘minimizer’ gehad, een BH die de boel een beetje wegdrukt. Maar waar blijft het dan? Het wordt platgedrukt of weggedrukt,  het moet toch ergens naartoe? Nee, een goed passende BH dat is het allerbeste.

Meten is weten

Wie de BH past, trekke hem aan...

Bij een goede, gespecialiseerde lingeriezaak worden je maten opgemeten. Dat wil zeggen je lichaamsomtrek onder de borsten en de maat van de borsten. Het getal geeft de lichaamsomvang aan en de letter de cupmaat. De maat over de borsten is moeilijk te meten, omdat de vorm ervan nogal verschillend is. Dit is een kwestie van inschatting en gewoon zorgvuldig passen!

Heb je bijvoorbeeld een cupmaat D en een smalle rug, dan zie je dat aan het cijfer. Met een brede rug verandert de lichaamsomvang, maar kan de cupmaat hetzelfde blijven. Een 75D is dus kleiner van bandomvang dan een 85 D. Daarmee zijn we er nog niet! In verhouding is de D cup op een 75 rug kleiner dan op een 85 rug. Als je puur naar de borsten kijkt dan is de 85B ongeveer hetzelfde als de 75 D. Bijvoorbeeld je draagt 80C, de cup is goed maar de omvang is te wijd. Je wilt een kleinere omvang, maar dan zal de 75 C te klein zijn in de cup, met name de beugelbreedte. Bij een goede lingeriezaak wordt dan meestal gekozen voor een kleinere omvang en een grotere cup: 85B=80C=75D=70E. Het blijkt dus een hele studie te zijn om echt de perfecte BH te vinden. Goed advies is zeker geen overbodige luxe! De band moet strak zitten, maar moet niet knellen en pas de BH op het wijdste haakje. Na verloop van tijd rekt de BH uit en kun je deze een haakje strakker zetten. Let erop dat de BH band horizontaal over je lichaam zit en niet hoger zit dan de beugels van de BH.

Shaken not stirred

Het is meestal zo dat ‘borsten op leeftijd’ gebaat zijn bij een beugel. Dit is mooier voor het silhouet, zonder beugels gaan ze sneller hangen en dat willen we niet. Let erop dat al het borstweefsel door de cup wordt omvat, zo niet dan is de cupmaat te klein. Op de site superbra kun je zien hoe je zelf het beste een BH kunt passen. Bij het passen van een BH, naar voren buigen, de schouders schudden en dan vallen je borsten vanzelf in de cups van de BH. En als alles er dan netjes in zit, heb je de juiste maat!

Weetje

Rode lingerie wordt veelal als ‘sexy’ beschouwd. Niets mee mis, maar wist je dat rood ook een perfecte kleur is om onder wit te dragen. De reden hiervoor is, dat de huid vaak een rode ondertoon heeft en daardoor gaat de rode BH goed aan bij de huidskleur.

MisjaB.nlIMG_5278

Mooie exemplaren

Op zoek naar een mooie BH, hierbij enkele voorbeelden:

triumphH&MMarie-Jo

Triumph – Hennes & Mauritz – Marie-Jo

freyahunkemollertriumph

Freya – Hunkemöller – Triumph

maisonlejabyHenMaubade

Maison Lejaby – Hennes & Mauritz – Aubade

triumphprimadonnamarie-jo

Triumph – Prima Donna – Marie – Jo

maisonlejabyhunkprimadonna

Maison Lejaby – Hunkemöller – Marie – Jo

MisjaB.nlIMG_5290

 

 

 

m.m.v. Salon de Lingerie

MisjaB.nlIMG_5303

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This