In 2018 fotografeerde ik Willem Nijhof voor Zin magazine. Zijn dochters maakten er een filmpje over. Het is zo mooi gemaakt dat ik het vandaag weer eens even in de spotlights zet, voor het geval je het niet eerder gezien hebt.

Fotografie Willem Nijhof voor Zin magazine

Zoals elke maand heb ik ook nu weer een foto gemaakt voor Zin magazine. Dit keer had ik een afspraak gemaakt met Willem Nijhof uit Oene. Zijn kledingstijl is opvallend, zeker voor iemand die in de autobranche werkt. Hij runde jarenlang zijn eigen garage. Willem: “Mijn wereld is een stuk groter geworden sinds ik de garage verkocht heb. Een jaar of vijftien geleden stond ik nog dag in dag uit in overall te sleutelen in mijn garage. Nu reis ik de wereld rond voor m’n werk. Ik verkoop software aan autodealers.”

Das Werk

“Voor m’n werk reis ik nu veel. Zolang je niet weet wat er allemaal is, zul je het ook niet missen. Dat geldt voor veel dingen, maar ook voor mode. In mijn geval is het een geleidelijk proces geweest. Ik laat me nu graag inspireren door de kleding die ik onderweg tegenkom. Ga er ook naar op zoek, bijvoorbeeld via Instagram en durf nu ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Dat levert onverwacht complimenten op. Mensen lijken je ook sneller aan te spreken. Dat kleurt mijn leven!”

Visitekaartje

“Mijn kleding valt in de autobranche nogal op. Ik merk dat ik door m’n opvallende stijl sneller contact maak en word herkend. Ik zie het daarom ook als m’n visitekaartje. Het gilet dat ik vandaag draag is van het Duitse merk Das Werk. Zij maken van gebruikte stoffen nieuwe kleding met een twist. Het originele zakhorloge is een verjaardags cadeau dat ik onlangs kreeg. De dokterstas heb ik via Marktplaats gevonden en gebruik ik als ik op reis ga. Deze schoenen heb ik laten maken bij Kops. Het is mijn eigen ontwerp, het leer dat is gebruikt heb ik zelf gekozen.”

Coproductie

Willem heeft twee dochters, die allebel ambitie hebben om in de filmwereld te gaan werken. Dochter Mischa wil na de middelbare school naar de Filmacademie. Dochter Lydia volgt daar inmiddels al een opleiding. De photoshoot en het interview met Willem heeft Mischa vastgelegd, zij heeft de film bewerkt en Lydia maakte de geweldige animaties. Het is een prachtige, professionele coproductie geworden! Ik ben er heel erg blij mee!

De dames Nijhof komen er wel, mee eens?

Willem en mode

Meer over Willem en hoe zijn fascinatie voor mode is begonnen lees je hier