Zeeuws Museum Abdij in Middelburg: Re-used Re-satin

We kunnen gelukkig weer op stap! Ik heb ontzettend veel zin om dat ook weer te doen. De musea zijn weer open en er is – ook op modegebied – veel te zien. Zoals de tentoonstelling Re-Used Re-Satin in het Zeeuws Museum in Middelburg. Een tentoonstelling over de herkomst én de toekomst van textiel.

“In een breed samenwerkingsverband met een indrukwekkend aantal wetenschappers, textiel- en modeontwerpers zoals Remi Veldhoven en Sjaak Hullekes, onderzoekt het Zeeuws Museum de herkomst én toekomst van 18de- en 19de- eeuws gebrocheerde damast uit de eigen en andermans collecties. Het textiel is vol toewijding in Norwich (GB) geweven en daarna door, onder meer, de Zeeuwse man met liefde gedragen. De research naar stalenboeken, origineel textiel en kleuranalyses van garens is een ‘work in progress’, dat leidt tot een nieuw hedendaags textielontwerp én een tentoonstelling.”

Je hebt nog even tijd, want deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 11 september 2022.

Zeeuws Museum Abdij Middelburg

Vintage & Designers

En als je dan tóch in Middelburg bent: dan is de vintage winkel van Sebastian den Herder zeker een aanrader! Eigenaar Sebastian is een man met passie voor vintage kleding. Hij heeft een grote kennis en kan bijna over alle spullen in zijn winkel een interessant verhaal vertellen. De winkel is geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 11 uur.