Zo wil ik oud zijn

 

Zo wil ik oud zijn - UP! Talkshow maandag 12 maart

Zo wil ik oud zijn (‘of worden’ denk ik er steeds achteraan)

Maandagavond 12 maart 2018 organiseert UP! Nederland een talkshow om te praten met gasten over dit onderwerp. Ik voel me vereerd dat ik hiervoor ook ben uitgenodigd.

Hieronder de tekst zoals die op de site van UP! is geplaatst:

Een avond over hoe je denkt dat je oude dag zal zijn en hoe het werkelijk is.

Presentator Hadassah de Boer (46) gaat in gesprek met

Barbara van Beukering (51)
(journalist, oud-hoofdredacteur van o.a. VK-magazine en Het Parool) gaat in ‘Kruip nooit achter een geranium’ op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn. Ze houdt zichzelf en haar rolmodellen van de huidige generatie zeventigers een spiegel voor: hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar?
In haar boek komen – naast haar 2 oma’s – o.a. Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek aan het woord. Ans Markus, eén van hen is vanavond te gast.

Ans Markus ( 71)
Ans Markus heeft net een wegens groot succes verlengde overzichtstentoonstelling in Museum van der Togt achter de rug. Ze gruwt van de gedachte aan pensioen en ook van het predicaat societyschilder. ‘Ik heb veel meer gewone mensen geschilderd. Ik werkte jaren in mijn atelier in Amsterdam met daklozen, met doodzieke kinderen. Die zijn mij dierbaarder dan alle officiële opdrachten.”
Speciaal voor UP! publiek biedt ze een schilderworkshop aan op 4 april. Lees meer op MOAI Nederland

Bert Keizer (71)
(verpleeghuisarts en filosoof) heeft als geen ander gezien hoe het werkelijk kan zijn.
Keizer: ‘Oud worden we (hopelijk) allemaal. En dat geeft gedoe. Dan hebben we het niet over een rollator hier en een schoonmaakhulp daar, maar over je innerlijke verandering als mens.”

Misja B (65), fotografeert voor haar blog www.MisjaB.nl iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Niet alleen in Nederland, ook bijvoorbeeld in Antwerpen, Parijs, New York. Het levert bijzondere ontmoetingen en verhalen op. Op Instagram @misjabeijers heeft ze maar liefst 7.763 volgers.

Onze huisband Gospelkoor Deliverance zorgt voor een swingende start, drankjes mogen mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

Maandag 12 maart
De Nieuwe Liefde
20:00 – 22:00 uur
Entree 12,50 (inclusief consumptie)
CJP/Studenten/Stadspas 10,-

UP Nederland

Foto Barbara van Beukering – Martika de Sanders
Foto Ans Markus – pr foto via ansmarkus.nl

Zien wij elkaar ook? Ik zou het heel erg leuk vinden!