Zomerkleuren

Joke Groeneweg (1953) woont in Amsterdam: “Ik hou van felle kleuren en zeker in de zomer. Het past ook bij mijn huidtype. Deze knalgele jurk heb ik bij Vanilia gekocht. Als kind hield ik al van jurken. Ik herinner me dat mijn moeder altijd jurkjes voor mij maakte.
www.MisjaB.nl-zomerkleuren

“Natuurlijk droeg ik  daar ook een petticoat onder. In de jaren zestig had ik ook, net zoals zoveel meisjes, een zilveren bedelarmband. Die hing helemaal vol, ik was er zo blij mee. Ik heb altijd iets met mode en styling gehad. Ik vind het ook heerlijk om een huis in te richten. In mijn beroep als kleuterleidster kon ik m’n creativiteit ook goed kwijt. Bijvoorbeeld kinderen helpen met verkleden en in de klas leuke hoekjes maken bij een thema.
www.MisjaB.nl-zomerkleuren
“Ik woon in Amsterdam, maar ben vaak in ons vakantiehuis in Griekenland. Daar heb ik deze zilver kleurige sandalen gekocht. Misschien dat m’n voorkeur voor felle kleuren in Griekenland nog wat wordt gestimuleerd.
Ik heb m’n liefde voor mode en kleding trouwens ook weer doorgegeven aan m’n kinderen. Voor mijn dochter koop ik ook wel eens kleding, ik weet precies wat ze leuk vindt en wat haar staat. Ze is er altijd heel blij mee.”

www.MisjaB.nl zomerkleuren
“Deze (huismerk)tas heb ik bij de Bijenkorf gekocht.”

Vriendinnen

MisjaB.nl-zomerkleuren
Wat een toeval: Joke heeft afgesproken met haar vriendin Anne Noordijk (1947). Ze passen, in ieder geval deze dag, prachtig bij elkaar qua kleur. Het lijkt wel afgesproken werk. Anne: “Wij zijn al meer dan 40 jaar bevriend. Er is een tijd geweest dat we niet veel contact hadden, we waren druk met ons werk en onze gezinnen. Maar we hebben elkaar in Amsterdam ’teruggevonden’. Vandaag gaan we samen naar de KunstRai“.
ww.MisjaB.nl-zomerkleuren
Anne heeft haar haar pas laten knippen in een prachtige grijze korte bob.